«Πέρασαν» οι αυξημένες αρμοδιότητες του ΤΕΕ

Υπερψηφίστηκαν από βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι διατάξεις για αυξημένες αρμοδιότητες ΤΕΕ και για καταβολή διοδίων στους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού. Διαφοροποίηση Απ. Κακλαμάνη.

vouliΥπερψηφίστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με 145 ψήφους υπέρ, 117 κατά και 12 «παρών», η διάταξη που προβλέπει αυξημένες αρμοδιότητες στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την αντίθεση του να παραχωρηθούν αρμοδιότητες και εξουσίες που είχε μέχρι σήμερα το δημόσιο.
Επίσης, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, υπερψηφίστηκε με 145 «ναι», έναντι 127 «όχι» και 2 «παρών», το άρθρο που προβλέπει διόδια στους κάθετους οδικούς άξονες της Εγνατίας Οδού με εξαίρεση τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος καταψήφισε την διάταξη για το ΤΤΕ ενώ δήλωσε παρών για τα διόδια.

Και τα δύο άρθρα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν και τις δύο διατάξεις, ενώ η ΔΗΜΑΡ ψήφισε «όχι» στη διάταξη για τα διόδια και «παρών» για το ΤΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply