ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Το Περιφερειακό Τμήμα της Εύβοιας του ΤΕΕ, με ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, στηρίζει την κινητοποίηση με αποκλεισμό του Υπουργείου Παιδείας, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, στις 10:30 πμ και καλεί τους Μηχανικούς να συμμετέχουν για να μην περάσει η υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό μας με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε από τους φορείς της Εύβοιας, την Πέμπτη 7 Μαρτίου, σε ευρεία σύσκεψη που έγινε, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Χαλκιδέων και του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων για τις εξελίξεις στο θέμα του ΤΕΙ και του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού.

Είμαστε αντίθετοι με την «τελική» πρόταση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» γιατί δεν είναι σύμφωνη με τα κριτήρια που είχαν τεθεί αρχικά και βρίσκεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις του Υπουργού.

Το ΤΕΙ Χαλκίδας είναι ένα από τα παλαιοτέρα ΤΕΙ της χώρας. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια άριστης υλικοτεχνικής υποδομής, αμφιθέατρα κ.λ.π.. Διαθέτει μεγάλο αριθμό μελών ΔΕΠ και μεγάλο αριθμό σπουδαστών με βαθμό εισαγωγής πάνω από 10. Πληροί όλα τα κριτήρια βιωσιμότητας που αρχικώς έθετε το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ». Επιπλέον βρίσκεται κοντά στην μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας Οινοφύτων-Σχηματαρίου-Ριτσώνας και γιαυτό είναι αναγκαίο το ΤΕΙ Χαλκίδας να διατηρήσει την αυτονομία του και να αναβαθμίσει την λειτουργία του ώστε να υποστηρίξει την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού σε τεχνολογικές ειδικότητες, την έρευνα, την ανάπτυξη, την καινοτομία και την διάχυσή τους στην παραγωγή και την κοινωνία.

Να σημειωθεί ότι για να μετακινηθεί κανείς από το ΤΕΙ Χαλκίδας στην Λαμία (έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας), απαιτούνται πάνω από 4 ώρες με επιστροφή. Επίσης δεν υπάρχει απευθείας συγκοινωνιακή σύνδεση με την Λαμία διότι ανέκαθεν όλη η επικοινωνία γινόταν με το Λεκανοπέδιο Αττικής.

Για όλους αυτούς τους λόγους:

                                                                Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

• Την χωροθέτηση της έδρας της διοίκησης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στην Χαλκίδα, σύμφωνα με την αρχική πρόταση του Υπουργού και τα ακαδημαϊκά κριτήρια του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ».
• Την μεταφορά του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στα ενεργά τμήματα από τα μεταβατικά, με εισακτέους το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 (ένταξή του στο μηχανογραφικό 2013).
• Την παραμονή του τμήματος Αυτοματισμού στα ενεργά τμήματα, με σπουδαστές το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 και όχι ως μεταβατικού σύμφωνα με την πρόταση, η οποία δεν είχε μπει καν στην διαβούλευση.
• Την εισαγωγή σπουδαστών για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στα επίπεδα του 2012.

                                                                       Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

όλους τους Μηχανικούς μέλη του Περιφερειακού Τμήματος της Εύβοιας του ΤΕΕ να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Λεωφορεία θα ξεκινήσουν από το Διοικητήριο της Π.Ε. Εύβοιας (Χαϊνά 93, Χαλκίδα), την Πέμπτη 14 Μαρτίου, μεταξύ 9:00 και 9:30 πμ.

Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ /Π.Τ. ΕΥΒΟΙΑΣ
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Μπουραντάς

Leave a Reply