Πρόσκληση για συμμετοχή σε ομαδική έκθεση Αρχιτεκτονικής, μελών του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ευβοίας

Η αξία της αρχιτεκτονικής στην χώρα μας είναι πολύ συχνά υποβαθμισμένη, ή ακόμα χειρότερα άγνωστη. Η ίδια η φιγούρα του αρχιτέκτονα είναι, κατά την κοινή γνώμη, συχνά συρρικνωμένη σε λανθασμένους ρόλους, όπως για παράδειγμα συχνά γίνεται ο λανθασμένος παραλληλισμός του αρχιτέκτονα με τον διακοσμητή. Η καθημερινή προσπάθεια που καταβάλουμε ώστε να οργανώσουμε και να μελετήσουμε το χώρο μέσα από την σύνθεση, λαμβάνοντας υπόψη κάθε φορά το χώρο, την αισθητική, το περιβάλλον, την τεχνολογία, τον προσανατολισμό και την βιοκλιματική γενικά, την οικονομία, και πάνω από όλα τον ίδιο τον άνθρωπο, τις περισσότερες φορές, δυστυχώς, δεν γίνεται αντιληπτή, γιατί οι πολίτες μη γνωρίζοντας τι σημαίνει να συνθέσω και να κατασκευάσω ένα κτίριο σήμερα, είναι συνηθισμένοι να κρίνουν βάση αυτών που βλέπουν γύρω τους και η πλειονότητα των κτιρίων στις ελληνικές πόλεις δεν είναι έργα αρχιτεκτόνων, εφόσον η ισχύουσα νομοθεσία επέτρεπε ανέκαθεν στον οποιοδήποτε μηχανικό ή τεχνικό να «σχεδιάζει» αρχιτεκτονικά και όχι να συνθέτει.
Σε μια περίοδο κρίσης (πάνω απ΄ όλα αξιών και κατά δεύτερο λόγο επαγγελματικών ευκαιριών), ο Σύλλογος μας σκοπεύει να οργανώσει μία ομαδική έκθεση αρχιτεκτονικής. Τα έργα που θα συμμετέχουν στην έκθεση, τα οποία σας ζητάμε να επιλέξετε από τα αρχεία σας, πρέπει να αντιπροσωπεύουν το στίγμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής στο νησί μας. Αυτή η έκθεση αρχιτεκτονικής θέλουμε να μην απευθύνετε μόνο σε αρχιτέκτονες, αλλά να είναι ανοιχτή προς το ευρύ κοινό έτσι ώστε να φέρει κοντά τον κόσμο με την ίδια την αρχιτεκτονική. Βέβαια είναι πάνω απ΄ όλα, μια μεγάλη ευκαιρία να γνωριστούμε «αρχιτεκτονικά» και μεταξύ όλα τα μέλη του Συλλόγου μας.
Στόχος του συλλόγου είναι η προβολή του Αρχιτεκτονικού έργου που έχει παραχθεί στο νησί μας και κατά συνέπεια η προβολή των Αρχιτεκτόνων της Εύβοιας. Μέσω αυτής της ομαδικής έκθεσης, που θέλουμε να ταξιδέψει σε όλη την Εύβοια, μέσα στο καλοκαίρι του 2013. Θα εγκαινιαστεί στη Χαλκίδα και στη συνέχεια θα την μεταφέρουμε στη Βόρεια και Νότια Εύβοια.

Η επιτυχία της έκθεσης θα εξαρτηθεί από τη δική σας συμμετοχή. Ο κάθε αρχιτέκτονας μπορεί να συμμετάσχει με ένα ή περισσότερα έργα του, υλοποιημένα ή απλά στο στάδιο της προμελέτης κατά την κρίση του. Οι συμμετέχοντες δεν δεσμεύονται για τους τρόπους παρουσίασης της πρότασής τους (ελεύθερη χρήση κλίμακας, χρώματος, σκιών, ψηφιακής απεικόνισης, φωτογραφίες κ.λ.π.).
Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής, ώστε να μας δώσουν την δυνατότητα χρόνου για την καλύτερη δυνατόν διεξαγωγή της έκθεσης.

Η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 28/02/2013.

Οι αιτήσεις αποστέλλονται είτε στο email: info @ eviarchitects.gr, είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση Χαϊνά & Αποστολίδου 29 – Χαλκίδα 34100.

ENTYΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

Leave a Reply