Αντίθετοι οι Συμβολαιογράφοι στην αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του ΤΕΕ

Μετά την απόφαση του ΤΕΕ για την αναστολή λειτουργίας όλων των υπηρεσιών της Τράπεζας Πληροφοριών από 19-10-2012 έως και 28-10-2012, εξακολουθούν να μην υλοποιούνται και αυτές οι λίγες συναλλαγές που έχουν απομείνει για τη μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε ακίνητο.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και την έντονη αντίθεσή μας στην απόφαση αυτή του ΤΕΕ καθόσον δεν μπορεί να αποτελεί η άσκηση δημόσιας λειτουργίας αντικείμενο διαχείρισης για την επίτευξη συνδικαλιστικών αιτημάτων.
Δεν μπορούμε να κατεβάζουμε τα «ρολά» και η ζωή του Έλληνα πολίτη όπως και η ρύθμιση των ιδιωτικών δικαιωμάτων του να εξαρτώνται από τα συμφέροντα κλάδων.
Απαιτούμε η άσκηση δημόσιας λειτουργίας να συνεχίσει να εξυπηρετεί τον Έλληνα πολίτη και το δημόσιο συμφέρον.
Όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι αντίπαλός μας είναι η κοινωνική και η οικονομική ασφυξία που μας επιβάλλεται ακυρώνοντας οποιαδήποτε αναπτυξιακή δυναμική.
Άσκηση δημόσιας λειτουργίας δε σημαίνει σε καμία περίπτωση κατάχρηση αρμοδιοτήτων.
Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων.
Απαιτούμε κάθε αρμόδιος δημόσιος φορέας να ασκήσει τα καθήκοντά του για τη λύση του προβλήματος ανταποκρινόμενος στην κρισιμότητα των στιγμών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ
http://www.hellenicnotaryassociation.gr/
Σχόλια

Γιάννης Αλαβάνος 22-10-2012 13:20
Οι Έλληνες Μηχανικοί είναι οικονομικά εξαθλιωμένοι και ψυχολογικά ταπεινωμένοι. Δεν υπάρχει καμία προοπτική για ανατροπή της ύφεσης. Η φυγή στο εξωτερικό φαντάζει ως μόνη λύση. Η κοινή τους περιουσία ληστεύεται και η κοινή τους ιστορία σκυλεύεται. Δίνεται μια μάχη, που ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, πρέπει να οδηγήσει σε ενότητα όλους τους επιστήμονες. Δεν είναι ώρα για αποτίμηση των μεθόδων, που έχουν επιλεγεί, αλλά αναμφισβήτητα αυτή τη στιγμή το Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικ ών Συλλόγων Ελλάδας αποτελεί μια πέρα για πέρα αποπροσανατολισ τική και αντιδεοντολογικ ή ενέργεια.

Leave a Reply