Νέα παράταση για την «τακτοποίηση» των γεωτρήσεων

Νέα παράταση έως τις 17 Δεκεμβρίου δίνουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης για την «τακτοποίηση» των γεωτρήσεων.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) οι δύο υπηρεσιακοί υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κκ. Ναπολέων Μαραβέγιας και Γρηγόρης Τσάλτας παρατείνουν εκ νέου, για άλλους έξι μήνες, την προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για την αδειοδότηση υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις.
«Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της τακτοποίησης των αρδευτικών γεωτρήσεων εκδόθηκε σχετική ΚΥΑ. Η προθεσμία για την τακτοποίηση των γεωτρήσεων, μετά από την πρώτη παράταση, λήγει στις 16 Ιουνίου 2012», σημειώνει ο κ. Μαραβέγιας. Όπως τονίζει όμως ο υπουργός, μεγάλο μέρος των αγροτών δεν είναι έτοιμο για την ολοκλήρωση των ενεργειών που απαιτούνται και γι΄ αυτό κρίθηκε ότι είναι αναγκαίο να δοθεί μια ακόμα παράταση.
Βάσει της νέας ΚΥΑ, η οποία τροποποιεί την προηγούμενη (ΦΕΚ 1440 Β΄- 16-6- 2011) παρέχεται η δυνατότητα «τακτοποίησης» υφιστάμενων γεωτρήσεων χωρίς την καταβολή προστίμων.
Να σημειωθεί ότι με την προηγούμενη τροποποιημένη ΚΥΑ που είχαν προωθήσει τα δύο υπουργεία τον περασμένο Απρίλιο είχαν επιτευχθεί «εκπτώσεις» και απλοποίηση των διαδικασιών της «τακτοποίησης» γεωτρήσεων και πηγαδιών.
Μάχη Τράτσα
http://www.tovima.gr/

Leave a Reply