ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ

Ακολουθεί ενημέρωση για το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Xαϊνά & Αποστολίδου 29, 34100 Χαλκίδα                                                                                 Χαλκίδα, 18 Μαΐου 2012
τηλ. 2221061285,86 fax: 2221061287
E-mail:tee_hal@tee.grhttp://www.teehal.tee.gr

                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε για τη δραστηριότητα του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ

Προγράμματα για την απόκτηση άδειας
Μόνιμου Ενεργιακού Επιθεωρητή

Το ΙΕΚΕΜΤΕΕ έχει υλοποιήσει, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες πόλεις, δεκάδες προγράμματα στον τομέα των κτιρίων, υποχρεωτικά και προαιρετικά, σμφωνα με το ΠΔ 100/2010. Σε ένα σύνολο πόλεων που υπερβαίνει όσες αρχικά είχαν ανακοινωθεί, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα υλοποίησης σεμιναρίων, τα οποία έχουν παρακολουθήσει ή παρακολουθούν χιλιάδες μηχανικοί. Ήδη ξεκινούν τα προγράμματα που αφορούν τους επιθεωρητές λεβήτων και τους επιθεωρητές κλιματισμού.
Τα παραπάνω σεμινάρια αποτελούν μέρος του συνολικότερου προγράμματος που προσφέρει μόνο το ΙΕΚΕΜΤΕΕ σε εθνική εμβέλεια για τους υποψήφιους ενεργειακους επιθεωρητές και περιέχει τίς παρακάτω επιπλέον δράσεις:
• • Την έντυπη διανομή της ύλης (τέσσερεις τόμοι)
• • Τα μαθήματα προσφέρονται επιπλέον και σε μορφή τηλεκατάρτισης, όπου το δινει την δυνατότητα ο υποψηφιος ενεργειακός επιθεωρητής να τα παρακολουθεί από τον υπολογιστή του.Εχουν καλυφθεί ηδη οι ενότητες των προγραμμάτων που αφορούν την επιθεώρηση του κτιρίου, και συνεχώς εντάσσονται νέες εισηγήσεις .
• • Δυνατότητα συμμετοχής στο Φόρουμ ανταλλαγής απόψεων, με την κατάθεση των ερωτήσεων και την ανάλογη απάντηση απο τους εκπαιδευτές, καθως και την παρουσίαση των εισηγήσεων
• • Δεξαμενή ερωτήσεων, όπου υπάρχουν πολλαπλές απαντήσεις. Περιλαμβάνει ήδη πάνω από 400 ερωτήσεις οι οποίες παρουσιάζονται σε μορφή κουίζ των 30 ερωτήσεων, κατ’αντιστοιχία των εξετάσεων του ΤΕΕ (όπως τουλάχιστον αυτές διενεργούνται για τους ελεγκτές δόμησης).
Με επιστολή του προς το ΥΠΕΚΑ το ΙΕΚΕΜΤΕΕ ζητά προσδιορισμό και άμεση ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης των εξετάσεων, δεδομένου ότι όσοι παρακολουθούν τα σεμινάρια έχουν επενδύσει, σε εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, χρόνο, χρήμα και ελπίδες για κάποια απασχόληση.
Πριν από την έναρξη των εξετάσεων το ΙΕΚΕΜΤΕΕ θα προχωρήσει μέσα από ζωντανές διαδικτυακές μεταδόσεις στην υπενθύμιση των σημαντικότερων σημείων της εξεταστέας ύλης.
Κάθε πληροφορία που σχετίζεται με το θέμα αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΙΕΚΕΜΤΕΕ.
Όσοι θέλουν να εγγραφούν τώρα για να παρακολουθήσουν σεμινάρια σε Αθήνα (εντασσόμενοι άμεσα σε τμήμα), Θεσσαλονίκη ή άλλες πόλεις, μπορούν να υποβάλουν αίτηση τη διεύθυνσηhttps://www.iekemtee.gr/app/app_02_payment.php

                                                             Σεμινάριο τηλεκατάρτισης για
                                                                τους ελεγκτές δόμησης

Στις εξετάσεις του ΤΕΕ, μέχρι στιγμής έχουν λάβει μέρος 3.300 μηχανικοί σε σύνολο 7.100 που έχουν υποβάλει αίτηση. Σημαντικό μέρος αυτών έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ.
Το σεμινάριο εκτιμάται ότι είναι χρήσιμο, όχι μόνο για τις εξετάσεις, αλλά και για την άσκηση της δραστηριότητας του ελεγκτή δόμησης στη συνέχεια, δεδομένου ότι δίνει βασικές πληροφορες για τον τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων που θα αντιμετωπίσουν τουλάχιστον στους πρώτους ελέγχους.
Η ύλη του σεμιναρίου και η δυνατότητα εγγραφής βρίσκονται στη διεύθυνση http://iekemtee.gr/images/seminaria thle.pdf

                                                                                          Σεμινάριο τηλεκατάρτισης για
                                                                 την αυθαίρετη δόμηση

Στο σεμινάριο στο οποίο συμμετέχουν και παρακολουθούν αρκετά περισσότεροι από 1000 μηχανικοί, έχουν ήδη κατατεθεί και απαντηθεί περισσότερες από 2.000 ερωτήσεις.
Εισηγητές, ύλη, εγγραφή στη διεύθυνση http://iekemtee.gr/images/files/aitisi_seminaria.doc

                                                                                              Σεμινάριο τηλεκατάρτισης
                                                                 για φορολογικά θέματα

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος από τρεις εισηγήσεις της φοροτεχικού Κατερίνας Πέρρου. Δημιουργείται ήδη μια νομική βάση και μια ερωτήσεων και απαντήσεων, η οποία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη την περίοδο της σύνταξης των δηλώσεων, η υποβολή των οποίων λήγει στις 15 Ιουνίου.
Εγγραφή στη διεύθυνση https://www.iekemtee.gr/app/app_03_payment.php

                                                              

                                                                                             Ανακοινώσεις νέων σεμιναρίων
                                                                    από το ΙΕΚΕΜΤΕΕ

Μέχρι το τέλος του Μαΐου θα ανακοινωθεί μια σειρά συμβατικών σεμιναρίων που θα πραγματοποιήσει το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ και σχετίζονται μ την τρέχουσα απασχόληση των μηχανικών, καθώς και η δυνατότητα πρόσβασης σε νέα σεμινάρια τηλεκατάρτισης, μεταξύ των οποίων οι Ευρωκώδικες και μια πρώτη παρουσίαση του ΚΑΝΕΠΕ.
Στο ίδιο διάστημα το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ θα απευθυνθεί στους μηχανικούς με ερωτηματολόγιο προκειμένου να προγραμματίσει τις δράσεις του από τον Σεπτέμβριο.
Στις 23 Μαΐου 2012, στις 6μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ οργανώνει εκδήλωση για την Ανάπτυξη, με ελεύθερη προσέλευση.
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ http://iekemtee.gr/el/

Leave a Reply