Αποσύρεται η ρύθμιση για τα τεκμήρια στους «τακτοποιημένους» ημιυπαίθριους

Την απόσυρση της διάταξης με την οποία επιβαρύνονται φορολογικά όσοι έσπευσαν να τακτοποιήσουν αυθαίρετους χώρους είπε ότι θα εισηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας την Δευτέρα στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ανάπτυξης και Οικονομικών της Βουλής, την Τρίτη, όπου θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο (σ.σ. του υπουργείου Ανάπτυξης όπου εντάχθηκε η συγκεκριμένη τροπολογία), θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποσυρθεί η διάταξη, για λόγους αξιοπιστίας του κράτους, καθώς είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.
«Αποσύρουμε την τροπολογία για τους ημιυπαίθριους. Δεν θα πληρώσουν όσοι έκαναν τακτοποίηση», ανέφερε.
«Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα και το κράτος εμφανίζεται ως αναξιόπιστο, παρότι είναι σωστή η ρύθμιση» σημείωσε.
Ο κ. Οικονόμου ότι η ρύθμιση θα αποσυρθεί (σ.σ. προσωρινά προφανώς) ώστε να βρεθεί ένας διαφορετικός τρόπος υπολογισμού μέχρι τον Ιούνιο.
Αναφερόμενος στη φορολογία ακινήτων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι, το σχέδιο είναι, αντί να υπάρχουν δεκάδες επιβαρύνσεις, να ενοποιηθούν όλες αυτές σε δύο φόρους, ένας υπέρ του δήμου και ένας υπέρ του δημοσίου.
Ακόμα, είπε ότι στο τέλος του έτους τελειώνει το χαράτσι στη ΔΕΗ (το ειδικό τέλος ακινήτων), ενώ προσέθεσε ότι οι αντικειμενικές αξίες θα καταργηθούν με τον τρόπο που υπάρχουν μέχρι σήμερα.
Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι θα μειωθεί ο φόρος στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Leave a Reply